ΑνθήΧρυσοπούλου
Κουμπί Coffee & Crafts
Καφέ-Εργαστήριο χειροποίητων κατασκευών
Η
μυρωδιά του καφέ και άλλων ευωδιαστών ροφημάτων μπερδεύεται με τη μυρωδιά του χειροποίητου… Το μάτι δεν πέφτει τόσο στο μπαρ και στα χαριτωμένα τραπεζοκαθίσματα, όσο στον μεγάλο πάγκο εργασίας και στα χίλια δυο υλικά και εργαλεία που βρίσκονται επάνω του ή τον περιστοιχίζουν: υφάσματα, νήματα, κλωστές, κουμπιά, χαρτιά, δέρματα, κόλλες, χρώματα, ψαλίδια, κοπίδια, βελόνες, πινέλα... Στον χώρο, εκτός από επιλεγμένη μουσική, ακούγεται ενίοτε ο ήχος ραπτομηχανών! Στους θαμώνες συγκαταλέγονται νέοι και ηλικιωμένοι, παρέες, οικογένειες με παιδιά, φοιτητές, καλλιτέχνες. Στο Κουμπί Coffee & Crafts η χαλάρωση, η απόλαυση και η διασκέδαση συναντούν τη χειροτεχνία και τη δημιουργία!

Στο κέντρο της πόλης, μία ανάσα από την Αρχαία Αγορά, το Κουμπί αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο πρωτότυπα καφέ όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, αφού παράλληλα λειτουργεί και ως εργαστήριο χειροποίητων κατασκευών. Αυτό σημαίνει πως εκεί έχει την ευκαιρία ο καθένας, μυημένος ή αμύητος, μεμονωμένα ή στο πλαίσιο οργανωμένων σεμιναρίων, να φτιάξει με τα χέρια του δεκάδες χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα (κοσμήματα, τσάντες, αξεσουάρ, κούκλες και πολλά άλλα), να διδαχθεί ή να εξασκήσει διαφόρων ειδών τεχνικές, να πάρει ή να μοιραστεί δημιουργικές ιδέες. Ο χώρος, βέβαια, ενδείκνυται και για όσους αναζητούν απλά τα καθιερωμένα –καφέ, ποτό, συνεύρεση, διάβασμα– σε ένα φιλικό, καλαίσθητο και άκαπνο περιβάλλον.

Ψυχή αυτού του εναλλακτικού πολυχώρου δεν θα μπορούσε παρά να είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα. Η Ανθή σπούδασε Ψυχολογία, Διακόσμηση και Μουσειολογία, δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και στη σκηνογραφία, συνεργάστηκε ως μουσειοπαιδαγωγός με μουσεία, σχολεία, δήμους και οργανισμούς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα και δράσεις. Κάπου σε αυτήν τη διαδρομή κόλλησε το μικρόβιο της χειροτεχνίας, εκτίμησε την αφηγηματική δύναμη απλών υλικών και αντικειμένων, ανακάλυψε ότι η δημιουργία προσφέρει έκφραση, εγρήγορση, ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων και της μνήμης, συγκίνηση, ελευθερία, αρμονία, επικοινωνία. Είναι σίγουρο πως στο Κουμπί, τελευταίο σταθμό της περιπλάνησής της, η Ανθή έχει έρθει με γεμάτες τις αποσκευές της! 

Ανθή Χρυσοπούλου

Κουμπί Coffee & Crafts
Καφέ-Εργαστήριο χειροποίητων κατασκευών

Πελοποννήσου 2 (Αρχαία Αγορά), 546 31, Θεσσαλονίκη
+30 2316 008219, +30 6946 245185anthichryspol@gmail.com
facebookShare 
top