Γιάννης-ΣτέλιοςΤερζόπουλος
Romba's
Σχεδιασμός και κατασκευή χειροποίητων δερμάτινων σανδαλιών, τσαντών και αξεσουάρ
Για
πολλά χρόνια, από το 1986, ο Γιάννης επιδιόρθωνε και μεταποιούσε παπούτσια και τσάντες. Ταυτόχρονα, διαπίστωνε «ιδίοις όμμασι» τη συμπεριφορά, την αντοχή και τη διάρκεια ζωής διαφόρων υλικών και προϊόντων, ακροαζόταν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κόσμου, συσσώρευε γνώση και πείρα. Η ιδέα να δημιουργήσει ο ίδιος χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια, τσάντες και αξεσουάρ ωρίμασε με τον καιρό και κάποια στιγμή έγινε πράξη, με τον γιο του, Στέλιο, να είναι συμπαραστάτης του και συνδημιουργός.

Στο εργαστήριο του Γιάννη και του Στέλιου στην οδό Αντιγονιδών, στο κέντρο της πόλης, τα πάντα φτιάχνονται στο χέρι, με βασικό υλικό το άριστης ποιότητας δέρμα που έρχεται στη Θεσσαλονίκη από βυρσοδεψείο της Κρήτης. Τα σφυριά, τα ψαλίδια, τα κοπίδια, οι τανάλιες, τα πινέλα και τα υπόλοιπα εργαλεία, οι μεζούρες, οι κόλλες, τα καλαπόδια και τα πατρόν, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό γεμάτο ήχους, χρώματα και μυρωδιές. Τα ονόματα των σανδαλιών –για παράδειγμα, Άρτεμις, Αθηνά, Κασσάνδρα, Ήρα, Νεφέλη, Αριάδνη, Άρης, Ερμής, Αχιλλέας– είναι όλα παρμένα από θεότητες και μυθικές-ηρωικές μορφές της αρχαίας Ελλάδας. Πίσω από τους πάγκους τους πατέρας και γιος φαντάζουν και αυτοί ως μικροί ήρωες. Δεν φαίνεται να τους ενοχλεί ότι εργάζονται σκληρά έντεκα με δώδεκα ώρες ημερησίως και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, αντίθετα ισχυρίζονται πως νιώθουν έκπληξη και ελευθερία, πως είναι κυρίαρχοι της μοίρας τους!

«Η έμπνευσή μας», λένε οι δύο άνδρες, «πηγάζει από το πάθος μας εναντίον της ευτέλειας και της πρόχειρης κατασκευής. Κύριο μέλημά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τον κάθε πελάτη ως μία ξεχωριστή περίπτωση, βοηθώντας τον να φανταστεί το σανδάλι ή την τσάντα του και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητές του. Όταν τελικά καταφέρνουμε να τον ικανοποιήσουμε με το αποτέλεσμα, τότε όλη η δόξα του χειροποίητου μας ανήκει». Και συμπληρώνουν: «Η δημιουργία είναι αγώνας, έρωτας, νεότητα και αλήθεια. Είναι ο Θεός». 

Δείτε σχετικά

Romba's handmade leather

Γιάννης-Στέλιος Τερζόπουλος

Romba's
Σχεδιασμός και κατασκευή χειροποίητων δερμάτινων σανδαλιών, τσαντών και αξεσουάρ

Αντιγονιδών 8, 546 30, Θεσσαλονίκη
+30 2310 555130, +30 6937 276536gterzopoulos@cyta.gr
Δερματινα-χειροποιητα-σανδαλια-τσαντες-Rombas-469139263135190
Handmade-leather-sandals-bags-Rombas-1641099882769859
Δερματινα-χειροποιητα-νυφικα-σανδαλια-Rombas-Wedding-sandals-Rombas-1133689920009633
twitter
googleplus
linkedin
pinterestShare 
top