ΔέσποιναΣτεφανίδου
THE PAINTBOX Thessaloniki
Αναπαλαίωση-ανανέωση επίπλων και αντικειμένων-Σεμινάρια και εργαστήρια-Χρώματα milk paint
Η
Δέσποινα κινείται ακατάπαυστα γύρω από τον μεγάλο πάγκο του εργαστηρίου που είναι γεμάτος χρώματα, πινέλα, κομμάτια ξύλου, γυαλόχαρτα, ειδικά κεριά και λάδια. Εξηγεί στους «μαθητές» της, που την παρακολουθούν με προσοχή, τι είναι το milk paint και γιατί η σύνθεσή του είναι απόλυτα φυσική και φιλική προς το περιβάλλον. Χωρίς να χάνει χρόνο τους δείχνει πώς να βάφουν, να χρησιμοποιούν σωστά τα υλικά, να εφαρμόζουν απλές ή εξειδικευμένες τεχνικές.

Όσοι συμμετέχουν στα σεμινάρια που διοργανώνονται συχνά στο THE PAINTBOX, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαθαίνουν, με την καθοδήγηση της Δέσποινας, πώς να δίνουν ξανά ζωή, να ανανεώνουν και να μεταμορφώνουν ξύλινα, κατά κύριο λόγο, έπιπλα και αντικείμενα, είτε αυτά είναι παλιά είτε νεότερα. Πρόκειται για μία πρακτική συνηθισμένη στο εξωτερικό, που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος, προφανώς και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το κίνητρο όμως δεν είναι μόνο τα χρήματα που γλιτώνει κανείς, όταν –αντί να αγοράσει ένα καινούριο προϊόν– δίνει μία δεύτερη ευκαιρία σε ένα υπάρχον. Η διαδικασία της αλλαγής της εικόνας ενός τραπεζιού, μιας καρέκλας, ενός κομοδίνου ή μιας συρταριέρας προσφέρει τη χαρά της δημιουργίας, προκαλεί τη φαντασία, ενώ για κάποιους λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά.

Μετά από χρόνια σπουδών και σκληρής δουλειάς στους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και της φαρμακολογίας, η Δέσποινα αποφάσισε να μεταπηδήσει σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο, όταν η καλύτερή της φίλη δημιούργησε το THE PAINTBOX στην Αθήνα: «Μυήθηκα από τη Νατάσα στον κόσμο του milk paint, ενθουσιάστηκα, πήρα στα χέρια μου χρώματα και πινέλα, ξεκινώντας από τα παλιά έπιπλα στο σπίτι της μητέρας μου. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, πήγα στο Βέλγιο για εκπαίδευση και κατέληξα να ακολουθώ και εγώ τον ίδιο δρόμο. Και είναι η πρώτη φορά που, ενώ δουλεύω πολλές ώρες, δεν διαμαρτύρομαι, αφού πλέον κάνω κάτι δημιουργικό, που αγαπώ και με γεμίζει». 

Δέσποινα Στεφανίδου

THE PAINTBOX Thessaloniki
Αναπαλαίωση-ανανέωση επίπλων και αντικειμένων-Σεμινάρια και εργαστήρια-Χρώματα milk paint

Φιλίππου 42, 546 31, Θεσσαλονίκη
+30 2313 059917, +30 6972 259445thepaintbox.gr
stefanidoudes@yahoo.gr
facebookShare 
top