ΡαχήλΑνδρεάδου
Art2wear
Σχεδιασμός και κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων από κουμπιά
Τα
μάτια της λάμπουν και ένα πλατύ χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό της, όταν η Ραχήλ λέει ότι «από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου φτιάχνω κάτι με τα χέρια». Η έφεσή της στη χειροτεχνία και η επιτακτική ανάγκη έκφρασης, αφενός, η πολύχρονη ενασχόλησή της στον χώρο του ενδύματος και, πιο συγκεκριμένα, στο εμπόριο κουμπιών, αφετέρου, την οδήγησαν σε μία πρωτότυπη, όσο και απροσδόκητη σύλληψη: να δημιουργεί χειροποίητα κοσμήματα κατασκευασμένα με βασικό υλικό τα κουμπιά.

Η Ραχήλ χρησιμοποιεί κουμπιά όλων των ειδών, που προέρχονται από κάθε μέρος της γης, ενώ προτιμά ιδιαίτερα αυτά που φτιάχνονται με φυσικές πρώτες ύλες, όπως ξύλα, κέρατα και όστρακα. Γνωρίζοντας άριστα τα μυστικά τους και πώς το καθένα από αυτά μπορεί καλύτερα να αναδειχθεί, ενεργεί παρορμητικά, αυτοσχεδιάζει, αφιερώνει ατελείωτες ώρες στους συνδυασμούς των χρωμάτων, ακολουθώντας έτσι τη δική της γραμμή. Και παρόλο που η δημιουργία κοσμημάτων αποτελεί πια το επάγγελμά της, δεν παύει να είναι ταυτόχρονα και ένα παιχνίδι, που της προσφέρει χαρά, κέφι, δύναμη και ικανοποίηση. Με άλλα λόγια, μόνο θετικά συναισθήματα, που τελικά καθορίζουν την προσωπική της ευτυχία και ολοκλήρωση.

Εντελώς αυτοδίδακτη, δίχως σπουδές στην κοσμηματοποιία και χωρίς να έχει παρακολουθήσει έστω ένα σεμινάριο, η Ραχήλ έχει καταφέρει να εδραιωθεί, επιλέγοντας ουσιαστικά να κάνει αυτό που πραγματικά της αρέσει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα κοσμήματα-κουμπιά της «ταξιδεύουν», συστηματικά πλέον, από το εργαστήριο που διατηρεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε επιλεγμένες βιτρίνες, πωλητήρια μουσείων και χώρων τέχνης, καλλιτεχνικές εκθέσεις και συναντήσεις. Για να καταλήξουν, στο τέλος της διαδρομής τους, σε ανθρώπους σαν τη Ραχήλ, που βλέπουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής! 

Ραχήλ Ανδρεάδου

Art2wear
Σχεδιασμός και κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων από κουμπιά

Κομνηνών 8, 546 24, Θεσσαλονίκη
+30 2310 275147art2wear.gr
rachil@art2wear.gr
facebookShare 
top